Vrijwilligers

Wil jij ook graag iets betekenen voor de bewoners van Spoorwijk en Den Haag? Een buurthuis drijft op vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, het organiseren en/of leiden van activiteiten voor kinderen of volwassenen, het schoonmaken van het gebouw, het onderhoud van de tuinen, het onderhouden van de website en andere communicatiemiddelen.

Wat maakt het leuk om vrijwilliger bij Schets te zijn?
– Je komt in een leuke, enthousiaste club van vrijwilligers.
– Je ontmoet de buurtbewoners in een ongedwongen sfeer.
– Je hebt voldoening van je inzet.
– Je krijgt ruimte voor training en opleiding.
– Je ontvangt kortingen en aanbiedingen via de vrijwilligerspas.

Wil jij wat terugdoen voor je buurt en stad terug en kun je daar tijd voor vrijmaken, dan horen wij graag van jou. Stuur ons een e-mail: info@stichtingschets.nl of gebruik het aanmeldformulier.

VOG
Voor sommige activiteiten met kinderen of ouderen, is een VOG (verklaring omtrent het gedrag) nodig. Indien deze verklaring nodig is voor jouw vrijwilligerswerk, wordt deze door de stichting (in overleg met jou) kosteloos aangevraagd.

Vrijwilligerscontract
Net als een betaalde werknemer heeft ook een vrijwilliger recht op duidelijkheid en moeten afspraken worden gemaakt tussen de vrijwilliger en de organisatie waar hij of zij voor werkt.
Bij het invullen van het aanmeldformulier leggen wij dit direct vast.
Wij hebben ook een vrijwilligersbeleid dat je kunt raadplegen.

Verzekering: Haagse Polis
De Haagse Polis is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor iedereen die vrijwilligerswerk verricht. De polis biedt een ruime dekking voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Bij schade kunnen vrijwilligers opnemen met het Bureau Gemeentelijk Risicomanagement van de gemeente Den Haag, via rm@denhaag.nl of tel: 070 – 353 51 75.

Registeren bij Den Haag Doet.nl
Wij adviseren onze vrijwilligers zich te registreren bij Den Haag Doet. Vanaf dat moment ben je ook officieel bij de gemeente Den Haag geregistreerd als vrijwilliger en kun je zichzelf verrassen met kleine cadeautjes, E-Opleidingen en trainingen vanuit PEP, de maatschappelijk makelaar van Den Haag. Kortom, registreer je, als je dat wilt, en selecteer Stichting Schets als organisatie.

Academie voor de vrijwilligers

Wist je dat je als vrijwilliger gebruik kunt maken van talloze trainingen zowel online als op locatie? Ga naar https://www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/ en start vandaag nog je training.

Stichting Schets is in het bezit van het Haags Keurmerk voor vrijwilligers.